Go Back   DIY Go Kart Forum > Building Plans And Advice > Go Kart Discussion

Notices

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-20-2020, 03:19 PM
Dedrums Dedrums is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2020
Location: long island New York
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Preditor 212 problem

So I'm a newbie. Have a yerf dog for my son with a preditor 212. problem we have hes ripping apart the back yard and it totally dies . We restart and dies again then backfires. Gas is full . It just started after sitting in the garage for 2 weeks . Thanks in advance for the help
Reply With Quote
  #2  
Old 03-20-2020, 03:30 PM
wetplates wetplates is offline
Junior Member
 
Join Date: Mar 2020
Posts: 15
Thanks: 2
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Carb gunked up? Plug wire seated? Throttle/choke getting stuck?
Reply With Quote
  #3  
Old 03-20-2020, 04:18 PM
JTSpeedDemon's Avatar
JTSpeedDemon JTSpeedDemon is offline
2019 Build Off Winner!
 
Join Date: Jan 2019
Location: Texas
Posts: 3,538
Thanks: 796
Thanked 548 Times in 498 Posts
Default

Did it die suddenly? You may have a sheared flywheel key.
How old is the fuel in the tank?

Most importantly: is it dying while turning or going over bumps?
__________________
Currently Flathead-Crazed
Reply With Quote
  #4  
Old 03-20-2020, 05:43 PM
Dedrums Dedrums is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2020
Location: long island New York
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Yes it died after a turn
Reply With Quote
  #5  
Old 03-20-2020, 06:49 PM
Dedrums Dedrums is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2020
Location: long island New York
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default Preditor 212 problem

So I'm a newbie. Have a yerf dog for my son with a preditor 212. problem we have hes ripping apart the back yard and it totally dies . We restart and dies again then backfires. Gas is full . It just started after sitting in the garage for 2 weeks . Thanks in advance for the help
Reply With Quote
  #6  
Old 03-20-2020, 06:55 PM
JTSpeedDemon's Avatar
JTSpeedDemon JTSpeedDemon is offline
2019 Build Off Winner!
 
Join Date: Jan 2019
Location: Texas
Posts: 3,538
Thanks: 796
Thanked 548 Times in 498 Posts
Default

That would be the low oil sensor. You need to disconnect it like so:
__________________
Currently Flathead-Crazed
Reply With Quote
  #7  
Old 03-20-2020, 08:06 PM
Smerft85 Smerft85 is offline
Senior Member
 
Join Date: Jul 2019
Location: Southern Colorado
Posts: 773
Thanks: 46
Thanked 154 Times in 135 Posts
Default

Did you disconnect the low oil sensor?
Reply With Quote
  #8  
Old 03-23-2020, 01:50 AM
Dedrums Dedrums is offline
Junior Member
 
Join Date: Feb 2020
Location: long island New York
Posts: 8
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Default

Yes it was the oil sensor thank you very much she runs like a champ now
Reply With Quote
The Following User Says Thank You to Dedrums For This Useful Post:
Smerft85 (03-23-2020)
  #9  
Old 03-23-2020, 06:38 AM
Karts of Kaos's Avatar
Karts of Kaos Karts of Kaos is online now
Senior Member
 
Join Date: Jan 2020
Location: Wisconsin
Posts: 428
Thanks: 41
Thanked 50 Times in 49 Posts
Default

I like how he say's in the video "magic voodoo box."
__________________
if it ain't broke I'll take it apart and fix it
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -6. The time now is 04:14 PM.